Ползи за здравето на органичния чай

Бял Чай
Въпреки че всеки чай е направен от едно и също растение, белият чай е най-малко окислен. Тъй като белият чай не се окислява, той запазва повече лечебни елементи непокътнати. Това е едно от най-близките неща за пресни чаени листа. До 20% от белия чай се състои от катехини и това са мощните антиоксиданти, от които се нуждаете. Белият чай може да помогне за забавяне на растежа на бактериите, които причиняват проблеми със зъбите, пневмония и инфекции. Белият чай наистина може да бъде в състояние да унищожи организмите, причиняващи болести. Белият чай също помага при акне. Белият чай се използва в козметиката и козметиката поради високото си съдържание на антиоксиданти. Белият чай също Ви помага да постигнете по-весело, но по-спокойно състояние на ума.

Зелен Чай
Зеленият чай се окислява повече от белия чай, но по-малко от черния чай, което означава неговия уникален химичен състав. Зеленият чай има доста дълга история. Зеленият чай има много различни полезни свойства за здравето. Зеленият чай също съдържа много катехини, които помагат за понижаване на холестерола и кръвното налягане. Известно е, че катехините, съдържащи се в зеления чай, помагат за потискане на растежа на рака.

Чай Oolong
Чаят Oolong е, когато процесът на окисляване спира точно преди листата да започнат да кафяво и да се намира между зеления и черния чай. Благодарение на това чаят Oolong съдържа както черен, така и зелен чай и съдържа пълна гама от антиоксиданти. Китайските билкари смятат, че чаят oolong е ефективен при симптоми, свързани с отслабването на енергията на далака и бъбреците. Този чай се препоръчва и за отслабване и може да се използва за борба със затлъстяването.

Черен Чай
Ползите за здравето на черния чай включват повишаване на енергийните нива, стимулиране на умствената активност и намаляване на нивата на стресовия хормон. Това също може да помогне за облекчаване на главоболието. Черният чай съдържа редица различни витамини, които са важни за поддържането на здравето. Това включва каротин, прекурсор на витамин А, витамин В1 и витамин В6. Има и други антиоксиданти, които помагат да се предпази тялото от въздействието на околната среда и последиците от стареенето. Тъй като черният чай може да ферментира преди сушене, много от тях съдържат и много полифеноли, за които е доказано, че помагат при деменция. Съединенията проникват през кръвно-мозъчната бариера, като помагат за понижаване на холестерола. Също така има антибактериални и антивирусни свойства.

Когато са изложени на околната среда, катехините се разлагат бързо. Ето защо е важно да купите чай от листа, за да се насладите на всички потенциални ползи за здравето на чая. Органичният чай ще бъде много по-вкусен и ще можете да се насладите на по-изискан чай.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.