Какво Трябва Да Знаете За Кундалини Йога

Кундалини йога е една от многото йога традиции, които са достъпни за широката общественост, но не се обръща толкова внимание на другите йога училища. Ето какво трябва да знаете за Кундалини йога, ако искате да опитате нов стил на йога.

 

Духовната философия на Кундалини йога
Кундалини йога е по-духовно ориентирана форма на йога, отколкото повечето други. Кундалини е духовна енергия, която се намира в основата на гръбначния стълб в покой. Думата кундалини идва от санскритското прилагателно кундалин, което означава „кръгла“ или „пръстеновидна“. Поради тази причина Кундалини често се изобразява като навита змия по време на почивка. Кундалини също се свързва с женските аспекти на личността, които присъстват във всеки човек, независимо от половата ориентация.

Докато много опитни йога последователи като Гейл Тобин са запознати с концепцията за чакрите, концепцията за Кундалини йога на този добре познат тантричен елемент е напълно уникална. По същество целта на Кундалини йога е да изравни чакрите ви, като насърчи змийската енергия да премине през всяка чакра, докато се плъзга нагоре по гръбнака ви.

Смята се, че“ пробуждането на Кундалини“, вид духовно просветление, може да бъде постигнато чрез редовно практикуване на Кундалини йога.

Как да практикувате Кундалини йога
Дейност на кундалини-йога се състои от три съставни части: песнопения и упражнения за загряване на гръбначния стълб, серия от дихателни техники и физически движения, известни като крия, песен или медитация, за да завършите сесията.

Целта на Крия е да насърчи вниманието чрез комбиниране на дихателни упражнения, известни също като пранаяма, с движения, пози и вербални мантри. Практикуващият също получава известно време между всяка серия за медитация и размисъл за току-що завършената крия.

Обикновено, но не е задължително придружителите да носят бели дрехи, за които се смята, че осигуряват защита срещу зли сили и насърчават разширяването на личната аура на собственика. Инструкторите често носят бяло парче плат на главата си, за да запазят енергията на Кундалини в себе си.

Как Кундалини Йога може да ви помогне в ежедневието
Техниките за умственост, които са от съществено значение за практикуването на Кундалини йога, насърчават самосъзнанието и спомагат за намаляване на стреса. Ако сте зает човек, който има много работа и малко време, за да се съсредоточи върху себе си, Кундалини-йога може да бъде идеална за вас. Кундалини йога може да бъде полезна и за хора с тревожни разстройства поради заземяващата си природа.

Независимо от причината, поради която сте дошли в Кундалини йога класове, можете да сте сигурни, че ще се възползвате от това, което те могат да предложат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.