Задействащи аларми: защо е Важно да ги знаете

Знаете ли какво причинява вашето безпокойство? Ако не, важно е да разберем. Тревожността е тежко състояние, което засяга милиони хора само в Съединените щати.

Безпокойството може да бъде причинено от много различни ситуации и е важно да знаете Вашите, за да можете да сведете до минимум или да предотвратите появата им в бъдеще.

Всички ние изпитваме безпокойство от време на време. Да се научите да идентифицирате задействанията си е начин за вас, които страдат от тревожност, да разберете какви обстоятелства могат да влошат симптомите ви.

 

Той също така ще ви помогне да разберете как да спрете атаката, преди да се случи в бъдеще. Тревожността е нормална човешка реакция към стреса на живота, но може да бъде ирационална.

Ние не винаги знаем защо нашата тревога избухва във връзка с някакво конкретно събитие или задействане.

Тревожността е често срещана за хората и ако понякога страдате от нея, това не е нещо рядко. Буквално милиони американци изпитват безпокойство и това е най-често диагностицираното разстройство на психичното здраве в Америка.

Ако редовно изпитвате тревожност, това може да ви помогне да определите вашите задействания. Това може да помогне за предотвратяване на припадък или да намали тежестта на други симптоми. Нека да разгледаме алармените задействания.

Симптоми на тревожност
Преди да започнете да изучавате задействанията си, може да ви бъде полезно да научите как изглежда алармата. Въпреки че няма единствен начин да се прояви тревожност, много хора, страдащи от нея, съобщават за общи симптоми.

Те включват:

● Нежелано изпотяване

● Раздразнителност

● Чувство на безпокойство

● Ненужна нервност

● Сърцебиене

● Усещане за замаяност или слабост

● Трудности със съня

● Напрежение

Ако сте имали някой от тези симптоми, е невероятно вероятно да изпитвате тревожност.

Дори ако в момента нещо изглежда несвързано, не забравяйте да го обсъдите с Вашия лекар, за да могат да стигнат до източника.

Ако всички други медицински проблеми са изключени, ще искате да разгледате причината за безпокойството. Следващата стъпка е да разберете защо това се случва и да определите задействанията.

Нека да разгледаме някои общи задействания, преди да преминем към повече подробности за вашите лични.

Общи Задействащи Аларми
Някои задействания на тревожност често се срещат при хора, които страдат от тях редовно. Когато прочетете списъка по — долу, ще разберете защо-умът ни естествено реагира на травматични или непредвидени ситуации като тези!

● Здравословно състояние-промените в здравословното ви състояние, като нова диагноза или обостряне на хронично заболяване, могат да доведат до повишена тревожност.

● Кофеин-страничните ефекти от употребата на кофеин се увеличават при хора, които вече изпитват тревожност. Допълнителните симптоми, които могат да бъдат причинени, включват сърцебиене, проблеми със съня и нервност.

● Претъпкани места-твърде много хора в малко затворено пространство могат да ви накарат да се чувствате затворени и да предизвикате чувство на безпокойство. Партита, социални събития или други големи събирания с голям брой участници могат да имат същия ефект – особено ако това е първото ви начинание в „реалния свят“ напоследък.

● Лекарства-някои лекарства могат да причинят симптоми на тревожност. Трябва да попитате Вашия лекар дали случаят е такъв с вашите лекарства, за да видите какво друго можете да направите, за да се справите с тези симптоми или да ги намалите.

● Стресът може да бъде причинен и от прекомерно безпокойство. Дългите периоди на тревожност от своя страна допринасят за нездравословно поведение, което засилва чувството ви на стрес, като прескачане на хранене, пиене на кафе или алкохол

● Конфликт-разногласията на работното място, във вашите взаимоотношения или дори вътре в себе си могат да предизвикат безпокойство. Това е обичайно, ако сте отговорни или смятате, че няма начин да разрешите ситуацията.

Как да идентифицирате причините за безпокойството си
Ако сте човек, който често страда от тревожност, е полезно да знаете какво ви причинява безпокойство.

Може би в тази статия сте се сблъскали с някои често срещани задействания на тревожност, като стрес и претъпкани помещения.

Важно е да определите какво лично ви причинява тревожни чувства, за да можете да се справите с тези симптоми или да предотвратите повторението им.

Когато търсите причини за лична тревожност, може да бъде полезно да се обърнете към миналото.

Някои хора, които изпитват тревожност, причинена от травма, забелязват симптоми, произтичащи от събития, настъпили преди много време.

Някой с посттравматично стресово разстройство (PTSD) може да има дълбоко вкоренено задействане, което се проявява в зряла възраст.

Идентифицирането на вашите собствени задействащи аларми е първата стъпка в поддържането на това състояние и ученето как да се справите с него по здравословен начин. Ето няколко метода, които можете да използвате:

Разкриване: тази публикация в блога съдържа партньорски връзки към продукти или услуги, които смятаме, че ще ви харесат. Това означава, че ако направите покупка на една от тези връзки, мислите на Кели за нещата могат да ви донесат малка комисионна без допълнителни разходи. Препоръчваме само продуктите, които използваме и обичаме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.